Bestyrelsens beretning 2024

Det meste af 2023 har været det jeg vil betegne som et normalt år i grundejerforeningen. Lige ind til de sidste dage af året, hvor Steen Ottzen pludselig gik bort. Steen gik fra frisk og rørig til at være væk på få dage. Birgit Madsen har hjulpet lidt med de historiske fakta: Steen indtrådte i bestyrelsen i 1989 og påtog sig posten som næstformand fra starten. Han sad uafbrudt i bestyrelsen i næsten 35 år. Tabet af Steen var en chok for os alle og ikke mindst for hans nærmeste. Æret være Steens minde.  

Bestyrelsen har i starten af 2024 konstitueret sig på ny efter Steens bortgang. Tina er blevet ny næstformand og Line er indtrådt i bestyrelsen. Den ekstraordinære situation gør, at denne generalforsamling bliver lidt atypisk, i det vi har sat næstformanden på valg i utide, for at få generalforsamlingens bekræftelse på det valg bestyrelsen har truffet.  

I 2023 har der ikke været de store sager oppe og de der har været, har været håndterbare. Faktisk har jeg en fornemmelse af, at I selv har talt mere sammen og løst det der har været.  

Der har dog været eksempler på beboere, som ønsker hårdere håndhævelse af de fælles regler, endda ønsker om selv at kontakte alle der ikke klipper hæk rettidigt, samler nedfaldsfrugt eller rydder stierne for sne. Dette vil jeg på det kraftigste fraråde. Det er naturligt, at man taler direkte med dem, hvis hæk eller manglende rydning har betydning for det man skal, men ikke at man ønsker at agere politi over for alle. Vi er alle forskellige og er forskellige steder i vores liv. I stedet for at se fejlene hos andre, kunne man spørge om de har det godt og om de måske har brug for hjælp?  

Og så en gentagelse af noget af det jeg fremhævede sidste år: Tal sammen. Lyt til hinanden. Og se indad. Tak. 

Vintervedligeholdelse: Der har været mere sne og dermed mere snerydning og saltning i 2023 end vi har set de senere år. Og lige efter nytår blev det meget voldsomt, men det tager vi til næste år. Der blev brugt 48.000 kr. på saltning og snerydning, hvilket svarer til 432 kr. pr. parcel. Dette svarer ca. til niveauet i 2021 og er dermed blandt de højeste siden 2011. Jeg har indsat en graf der viser udviklingen siden 2010, som var det vildeste år. 

Gartner:  Vi har været godt tilfredse med Havejyden og vi fortsætter samarbejdet i 2024. Der er udført noget ekstra arbejde omkring legepladsen.  

Legeplads:  Buske og træer omkring legepladsen er blevet kraftigt beskåret efter aftale med beboerne omkring. Gyngestativ og vippe er i meget dårlig tilstand og vi lægger op til at forny disse i 2024.  

Boldbane: Det var planen at boldbanen skulle renoveres i 2023, hvilket vi desværre ikke kunne nå pga. aktiviteter på banen og meget vand. Vi har planlagt at udføre det i september 2024. 

Ekstern bogholder: Vi har brugt PWC som bogholder siden 2021 og vi er godt tilfreds med samarbejdet. Vi forsætter samarbejdet i 2024. 

Fællesarrangementer: Der blev holdt sommerfest igen, som desværre blev skyllet væk i et skybrud. Den gode feststemning blev dog ikke udfordret og der skal lyde en stor tak til festudvalget for det store arbejde de har udført. Der er allerede fastlagt en dato for sommerfest i 2024, så glæd jer til den 24. august 2024.  

Vendepladser: Vi fik lappet de værste huller i asfalten og det endte betydeligt billigere end det budget vi fik godkendt på sidste generalforsamling. Prisen blev 70.000 mod de 220.000 generalforsamlingen godkendte i 2023.  

Skovby Nygård området: Der er ikke noget nybyggeri i gang i dette område, om der kommer noget i år vides ikke på nuværende tidspunkt. 

Hække og træer ved stierne: Bestyrelsen har besigtiget kvarteret over to omgange i 2023 og på den seneste har vi skrevet en seddel til de grundejere, som bør beskære deres hække og træer ved stier og vendepladser. Overordnet set er vores grundejerforening og de enkelte parceller rigtigt pænt vedligeholdt.  

Påmindelser: 
Som sædvanlig vil jeg slutte med følgende påmindelser: 

  • Hunde skal føres i snor i området, legeplads, boldbane og græsfortove er ikke til hundetoilet. 
  • Vendepladserne må ikke anvendes til fast parkering af bil, campingvogn eller trailer. 
  • Vendepladserne må ikke anvendes til opmagasinering af brænde m.m. 
  • Ansvar for renholdning, snerydning og saltning på stierne ligger hos de enkelte parceller. 
  • Hække der er ud mod stier og fortove skal klippes mindst en gang årligt og de må ikke vokse ud over skel.  
  • Nedfald fra træer m.m. over stier skal fjernes af ejeren af disse.  
  • Knallertkørsel er ikke tilladt på vores stisystemer. 

Til slut vil jeg gerne takke bestyrelsen og områdets beboere for et godt samarbejde i 2023 

Skriv et svar